691 494 405 ckz.debica@gmail.com

Cukiernik (kod zawodu 751201)

Do obowiązków cukiernika należą:

  • zarządzanie jakością i bezpieczeństwem zdrowotnym żywności,
  • zamawianie i przechowywanie surowców do produkcji,
  • obsługa maszyn i urządzeń stosowanych do produkcji wyrobów cukierniczych,
  • sporządzanie półproduktów cukierniczych,
  • sporządzanie gotowych wyrobów cukierniczych,
  • dekorowanie wyrobów cukierniczych,
  • przechowywanie gotowych wyrobów i półproduktów cukierniczych,
  • utrzymywanie czystości w cukierni w trakcie produkcji i po skończonej pracy,
  • przestrzeganie zasad gospodarki odpadami.

Współpracujemy z firmami:

  • Cukiernia „Targowa” S.Bańbor i Wspólnicy Sp.Jawna
    ul. Targowa 11 33-100 Tarnów tel.: 14 622 09 52, http://targowa.com.pl/
  • Piekarnia mgr Maria Tyrka
    ul. Klikowska 84, 33-100 Tarnów, tel.: 14 626 30 99
  • Kazibut-Starzec. Piekarnia, cukiernia
    Widok 45, 33-100 Tarnów, http://kazibut.pl/
  • „Złoty Kłos” Aleksander Początek Piekarnia i Cukiernia
    ul. Kościuszki 15, 33-230 Szczucin, tel.:14 643 64 68
  • PIEKARNIA LUCYNKA Mariusz Salamon
    Filipowice 134, 32-840 – Filipowice, tel.: 14 665 53 00
  • „Malinka” Zakład Piekarniczo-Cukierniczy Maria Czosnyka
    ul. Tarnowska 56, 33-240 Żabno małopolskie, tel.: 14 645 54 95